Laserbehandeling voor Schimmelnagels

Laser schimmelnagels

Laser schimmelnagels

Het behandelen van schimmelnagels met lasertherapie is een methode die steeds vaker wordt gebruikt om schimmelinfecties op de nagels effectief te bestrijden. Je kan deze behandeling boeken in één van onze 3 instituten te Sint-Michiels, Sint-Andries of Knokke.

Hier is hoe een dergelijke behandeling over het algemeen kan verlopen:

Behandelingssessies: Meerdere sessies zijn nodig voor een effectieve behandeling van schimmelnagels met laser. Tijdens elke sessie wordt een specifieke golflengte laserlicht gericht op de aangetaste nagels. De laserenergie dringt door de nagelplaat en richt zich op de schimmel, zonder de omliggende huid te beschadigen.

Werkingsmechanisme: De warmte van de laser vernietigt de schimmel zonder schade aan het omliggende weefsel. Dit proces helpt de schimmelinfectie te elimineren en stimuleert de groei van gezonde nagels.

Duur en aantal sessies: De duur van de behandeling en het aantal benodigde sessies kunnen variëren op basis van de ernst van de infectie en de reactie van de nagels op de behandeling.

Nazorg en resultaten: Na elke sessie wordt er vaak geen specifieke hersteltijd vereist. Je kunt je dagelijkse activiteiten voortzetten. Na verloop van tijd zouden gezonde nagels moeten beginnen te groeien ter vervanging van de geïnfecteerde nagels.Terug naar pedicure.